Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Francnak telepíteni..

2010.12.03. 18:19 Tackle

Gran Turismo 5, ajánlatos telepíteni. Aki esetleg nem tudná, egy első generációs 60 Gb-os PS3-mam van, tökéletes állapotban. Szuper gép, imádom, semmi bajom nem volt vele.

Most sincs. Bár a kezdeti gondolatok, miszerint 60 (aztán később 40!) gb elég lesz, tévesnek bizonyult. A problémát az jelenti, hogy egyre több játék, főleg a multiplatformok, de az exkluzívak is telepítgetnek a rendszerre. A legtöbb kötelezővé teszi, némelyik, mint ahogy a GT5 is, csak ajánlja.

Mi ezzel a gond? Azon kívül, hogy időkiesés? Nos.. Képzeljük el, hogy fel akarjuk tenni a GT5-öt az őfelsége 8 gigás helyigényével együtt. Dagadt a segge, sok helyet foglal. Igenám, de jön a pofon: csak 4 giga szabad hely van. Hogy a maradék 56 giga hova a francba került, tudja a fene.

Hát nézzünk szét.. telepített játékok; Need for Speed Shift, Saints Row 2, Transformers, Modern Warfare 2, Little Big Planet, Singularity, és még sorolhatnám, mind 1-6 gigát foglal. Értitek ezt? Én sem.

Ez még nem probléma.. De képzeljük el, hogy átjönnek a haverok, és "Bazeee van ps3ad? gémeljünk már valamit" - "oké". A srác rögtön ki is nézi azt az öt játékot, amit előző nap letöröltem, lévén úgyse játszom velük sűrűn. Szóval lemez betesz, és mi történik? várunk 10-40 percet, mire installál. Abban az esetben, ha ráfér. Ha nem, akkor még elmegy 10 perc azzal, hogy valamit letörlünk.

Mi is a végeredmény? Kész, fent van, játszunk 20 percet, a vendégnek már mennie is kell. Most tiszta szívéből mondja meg nekem valaki, előfordulhat ilyen egy PS2-vel?  Nem? Talán azért, mert az ember csak beteszi a lemezt és már megy is a játék? Nem lehet, hogy ez egy ok arra, hogy (több)százmilliót eladtak belőle? hmmm?

Mindegy..

Tackle out.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr532491115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weeez 2010.12.03. 18:52:21

A telepítés nélkülözése volt eddig a konzol barátoknak a legütősebb érvük, amit felsorakoztattak a többi érv mellé mondjuk a PC-vel szemben.

"Te, öcsém legalább a konzolra nem kell telepíteni ha játszani akarsz!"

Ez sem igaz ezek szerint, úgyhogy végképpen nem értem mi is olyan baromi nagy különbség az említett platformok között.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.03. 22:01:43

én a fordítottját kérdezném...PC-n miért nincs ilyen? h nem kell telepíteni...sztem nyerő lenne

weeez 2010.12.04. 18:46:00

@Je m'appelle Théo: Volt ilyen csak laggolt mint a rettenet :D.
süti beállítások módosítása