Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Mindenki tévedhet..

2010.11.08. 20:16 Tackle

Linux Torvalds, a Linux kerneljének (magjának) megalkotója amikor először a nyílvánosság elé tárulta kreálmányát, hogy egy kis visszajelzést kapjon az emberektől, ezt az üzenetet fűzte hozzá 1991-ben:

Helló mindenki, aki minixet használ -

Csinálok egy (ingyenes) operációs rendszert (csak egy hobbi, nem lesz nagy és professzionális mint a gnu) a 386(486) AT klónokra. Ez már április óta készülget, és nemsokára már a végleges formáját ölti. Szeretnék visszajelzés kérni arról, hogy mi az ami az embereknek tetszik/nem tetszik a minixben, hiszen az én operációs rendszerem is valamennyire ahhoz hasonlít (többek között ugyanaz a fizikai elrendezése a fájlrendszernek (praktikussági okokból)).

 

Jelenleg a bash(1.08) és gcc(1.40)-et portoltam át, és úgy látszik hogy működnek. Valami praktikussal előállnék pár hónapon belül, de ehhez szeretném tudni hogy mit szeretne a legtöbb ember. Minden ajánlás érdekel, de nem igérem hogy implementálni is fogom őket :-)

 

Linus

 

U.i.: Igen - semmilyen minix kódot nem tartalmaz, és van benne többszáló fs. NEM portolható (386-os feladat váltást használ stb), és valószínüleg soha nem fog az AT-winchestereken kívül bármi mást is támogatni, hiszen csak ennyim van :-(.

A linuxról Andrew S. Tannenbaumnak, az 1987-es fejlesztésű minix operációs rendszer fejlesztőjének a következő megjegyzése volt:
 
A linux elavult
Ehhez hozzátartozik, hogy a Minix 16 bites architektúrán működött, és a 32 bites architektúrára az átportolása nem igazán ment sikeresen.
 
 
Bill Gates egykori megnyilvánulásáról talán már hallottunk is:

640 Kb mindenkinek elég kell, hogy legyen.

Akkoriban ez így is volt, azonban mostmár..

Ha már memóriáról beszélünk, hallottam egy sztorit:

Még régen azon gondolkodtam, hogy ha megöröklöm majd nagyszüleimtől a házat, akkor eladom, és veszek 4 KB memóriát a számítógépbe

És azt mondják, hogy autóba fektetni a pénzt a legrosszabb befektetés a világon..

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft windows linux memória tévedés idézet bill s gates torvalds linus andrew minix tannenbaum

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr282434546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása