Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Faramuci helyzet

2010.08.31. 10:36 Tackle

Tudom, mindenki táboros bejegyzést várt, de az is jön még.. most csupán elgondolkodtam a starcraft 2-n.

Van itthon sok sok számítógép, ebből kettő alkalmas játszásra, és mindkettő, hogy is mondjam úgy, hogy ne bántsam meg őket.. Maradjunk annyiban, hogy megették már a kenyerük javát.

Az egyik gépben egy 2003-as (!) alaplap van, hozzá tartozó AMD Athlon 3100+ vagy miszösz processzor, ami pont arra elég hogy alap feladatokat ellásson. Hozzátartozó Ati Radeon X1650 Pro még szépen elviszi a játékokat 1024x768-on, de itt meg is áll a tudomány.

A másik gépben valami hasonló felállás van, azzal a különbséggel hogy abban Pentium processzor van és Radeon X800 kártya. A két kártyában nincs akkora különbség mint gondolnánk, mert pont kiegyenlítik egymást a memória / órajel háborúban.

Ami nagy gond, hogy mind a két kártya AGP-s foglalatú, és ez a technológia úgy tűnik már letűnt a palettáról, csak a PCI és PCI-e kártyák maradtak. Az alaplap ebből adódóan ilyet nem tud, tehát ha jobb videókártyát akarok, akkor ahhoz bizony új alaplap is kell, ami magával vonzza az új processzort is, tehát egy ördögi körben egy szimpla frissítés alkalmával az egész gépet le kell cserélni.

Ez felveti azt az érdekes problémát, hogy ha SC2-t akarok játszani valamikor mostanság, akkor egy egész vagyont kell kidobnom az ablakon.

Meh

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr972260990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása