Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

"Utak.. nincs szükség ott utakra, ahova mi megyünk"

2010.08.08. 22:48 Tackle

Kitaláltátok: Vissza a jövőbe. Egy hatalmas klasszikus filmről van szó amely 1985-ben készült, a második és harmadik része pedig 1989 és 1990-ben. Az alap elgondolás egyszerű: egy tudós feltalálja az időutazást, és egy kölyök visszautazik a múltba, ahol ügyetlenségével megváltoztatja a jövőt, aminek hála bonyodalmak sorozata alakul ki.

Sok film és irodalom foglalkozik az időutazással, de én a Vissza a Jövőbe sorozatot tekintem az etalonnak. A szereplők mind a multban, mind a jövőben hasonlítanak a jelenbeli mivoltukra, pedig 30-30 év különbség van közöttük. Ezt például a Hősök sem tudták rendesen megcsinálni, pedig ez a trilógia 25 éves!

A másik érdekessége az az, hogy hogyan képzelik el 2015-öt. Repülő autók, légdeszkák, holografikus mozik (amin Jaw 10 vagy Jaw 12 van.. A cápás förmedvény sokadik része). Az időjárás tökéletes, másodpercre pontosan megmondják hogy mikor áll el az eső.. Ezek olyan dolgok, amiket tőlünk 30 évre sem tudnak megoldani szerintem, nem hogy 2015-re. Az elgondolás azonban becsülendő.

A doki is és marty is hatalmas szerepet játszik a filmekben. Van ebben a triológiában valami, ami most, 25 évvel később is a képernyő elé tapasztja az embert - Ez pedig nem adatott meg sok filmnek. A "Fluxus Kondenzátor" itt került a mindennapi szóhasználatba, és azóta is sok helyen mondták már.

Ez a film időtlen.. Befejezésként pedig az "Előremegyek és megnézem mi történik 30 év múlva" képregény érkezik a comixed.com oldalról:

1 komment

Címkék: a the to back future vissza jövőbe fubar

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr392203178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HardRic 2010.08.09. 12:07:34

Hősökben tényleg iszonyat gagyin oldották meg a visszatekintéseket. Senki sem hasonlít magára. Vagy ha ugyanaz a színész játssza el korábbi önmagát ~15 évvel ezelőtt akkor ugyanúgy néz ki, mint most (ráncok, haj...).
süti beállítások módosítása