Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Volánbusz.. ez most komoly?

2010.07.15. 12:43 Tackle

Elterveztük, hogy lemegyünk barátnőmmel Szelidre.. Ez egy kis üdülőfalu Budapesttől 115 km-re délre, az 51-es úton. Dunapatajnál kell lekanyarodni, és egy kb négy kilóméteres útszakasz és meg is érkeztünk.

Általában autóval megyünk, ami tőlünk egy másfél órás útszakasz.. Ez alatt átlag 5-7 liter benzint fogyaszt a masina, ami 340-es áron számolva 2380 Ft (hét liter) oda, és az autó képes 4 személyt vinni. Barátnőm esetében ha felezzük a költséget, akkor 1100 per kopf per út, és kényelmesen vagyunk, azt hallgatunk a rádióban amit nem szégyellünk és a csomagjainknak is van helye, arról nem is beszélve hogyha eszünkbe jut valami amit venni akarunk nagyobb boltból, van mire támaszkodni, és nem kell buszozni, vagy nélkülözni.

Enter Volánbusz, aki leszállít minket oda. Én ebben a pillanatban nem vagyok diák, barátnőm az. Direkt járat van is meg nincs is, magyarán az oldalon feltüntetik hogy van (napi egy, az is reggel hétkor indul), ügyfélszolgálaton meg tagadják. Ehelyett elmehetünk Kalocsára, onnan pedig helyi járattal Szelidre.

A Kalocsai út barátnőmnek 1200, nekem 2400.. Ez annyit jelent, hogy ketten 3600-ért megyünk le, plusz a helyi járat ára, amire várni kell. 3600 Ft egy valószínüleg tömött buszjáraton, ahol max a saját zenéinket hallgathatjuk, vagy épp másét ha ők hangosan szeretik, nem vihetünk túl sok cuccot mert nem bírjuk el, és lent is korlátozva vagyunk mozgásterünkben.

Lenne még alternatíva a vonat, annak még nem néztünk utána.. De ott tartunk gyakorlatilag, hogy egyedül autóval ugyanannyira jövök ki, mintha busszal mennék, csak gyorsabban, kényelmesebben, több csomaggal és akkor, amikor akarok. Ha pedig jönnek még velem, akkor még a hangerőre sem kell figyelnem, hogy milyen hangosan beszélünk, együtt hallgathatunk zenéket..

Volánbusz.. ez most komoly?

3 komment

Címkék: utazás autó volánbusz

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr752153275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2010.07.15. 19:02:52

Volánbusz mindig is rohadt drága volt és minden alkalommal át is vágott a sofőr. De tényleg, MINDEN alkalommal

Vark 2010.07.15. 22:38:09

Én szeretek buszozni hiába drága a jegy csak sajnos minden busz velejárója a pisaszag és egy rajhorda (néha a kettő egybefügg). Hiába van az ember a megállóban a távolsági busz indulása előtt fél, háromnegyed órával, tezsvíreink beállnak pofátlanul a sor elejére és még bliccelnek is (a sofőr nem mer nekik szólni, neki is csak egy élete van). Ha kicsit később érnek oda, akkor meg felszállnak (bliccelnek) majd 6 az 1 ellen mennek (csakhogy az erőviszonyok megegyezzenek) oda az emberhez, hogy adja át a helyét. Ha nem adja valaki át, akkor csak reménykedhet, hogy nem szúrják gyomorba egy véletlen előkerült bicskával, ne adj isten szamurájkardal. Múltkor egy 60 év körüli hölgyet állítottak fel "szolidan" ("Minek öregedett meg vén komcsi öregasszony") a helyéről. Az utasok meg csak lehatják a fejüket. Ha meg valaki szóváteszi, akkor ő a rasszista vagy rosszabbik esetben kezdődik a Mortal Kombat (6:1). Ez valahogy kikívánkozott belőlem.

HardRic 2010.07.17. 11:15:13

Erdelyi kirandulason 5 napig buszozgattam, eleg volt ennyi busz 2-3 evre.
süti beállítások módosítása