Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Rezgő Move?

2010.06.17. 08:50 Tackle

A Sony eltökélt a Move mellett. Szerinte ez lesz a jövő játékainak egy alapvető kelléke amit hasonlóan a Wii Remote + Nunchukhoz, mindenféle casual és hardcore játékhoz fogunk használni.

A cég szerint az eszköz nagyon pontos, minden irányba képes érzékelni az elmozdulást, ráadásul a kamerának köszönhetően - ami nézi a pingpong labdát, ugye - még a térben is el tudja helyezni az eszköz pozícióját, ezzel akkora precizitást adva neki, amivel a többiek nem rendelkeznek.

Emellett említsük meg azt is, hogy vannak rajta gombok is, amit külön kiemeltek a reklámokban eléggé szarkasztikus módon. A játékokhoz kellenek gombok - mondják. Valamilyen szinten egyetértek a dologgal, azonban itt nincs vége.

Az ötlet felmerült bennem éppen ma úgy hajnali egykor, csak akkor már nem volt indittatásom bejegyzést írni. Mi a helyzet a rezgőmotorral? Valószínüleg az első generációs moveban nem lesz benne, mert ellenkező esetben minden egyes prezentáción és reklámban hatszor kiemelték volna.

Az eljárás nem újdonság. A Sony a Sixaxis kontrollereket rezgőmotor nélkül árulta, mondván hogy a mozgásérzékelőket bezavarja (van olyan játék amelyik legalább annyira hagyatkozik a mozgásérzékelőkre, hogy megérje a kontrollerbe rakni?). Csodák csodájára 1-1,5 év múlva megjelent a Dualshock 3, ami mozgásérzékelővel és rezgőmotorral is rendelkezik.

Akinek addig csak Sixaxisa volt, az hirtelen akart rezgőset is venni, és mindenki beruházott rá (én is vettem rögtön kettőt). Vajon ugyanez lesz a Move-val is? Lehet feszegetni a miérteket, de biztos vagyok benne hogy a megjelenés után nagyjából fél évvel bejelentik a rezgőmotoros irányítókat, és az után még hat hónap mire meg is jelenik. Addig a pontig "túl drága lenne / a technikával nem lehet összehozni" nyafogásokat fogunk hallani az anyacégtől, utána pedig "Mi mindig gondolunk a játékosokra / a játék és a játékos közötti  kommunikáció mindig is elsődleges szempont volt számunkra és mindig is akartunk bele rezgőmotort... (de az nem lett volna kifizetődő, ha az elején már benne van)" mondatokkal fognak minket bombázni.

Félreértés ne essék, szerintem jó dolog lesz a Move, és az is biztos hogy megjelenés napjára elő is rendelem.

Elköszönésként egy kérdés: Portal 2 + Move?

6 komment

Címkék: playstation spekuláció move rezgőmotor

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr1002088105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shirin 2010.06.17. 10:32:05

Szerintem nem raknak bele rezgőmotort, pontosan azért mert nehéz lesz tőle a kontroller, ami egy dualshocknál nem para, de egy movenál amivel hadonászol, már elég nagy különbség.

Tackle · http://tackle.blog.hu 2010.06.17. 10:37:39

@Shirin: Erre nem is gondoltam, de érdekes gondolat.. Másik kérdés pedig, hogy egyáltalán beleférne-e?

HardRic 2010.06.17. 17:00:54

Ha a telezsufolt okostelefonokba belefer egy kis rezgoize, akkor a move kontrollerebe is. Aztan teljeserteku vibrator lesz, es a csajoknak hala meg jobban fellendulnek az eladasok.

FeriAHegyr0l 2010.06.17. 17:43:07

@HardRic: "Shake your body, move your body!"

Shirin 2010.06.22. 09:49:58

PScommunityn a cikkben azt írják hogy van benne rezgő, akkor viszont ennyi a válasz.
csak az a fránya dollár=euro dolgot elfelejthetné a sony, elég irritáló.

Tackle · http://tackle.blog.hu 2010.06.22. 11:03:35

Jah, utánanéztem azóta én is.. Így vicces lesz
süti beállítások módosítása