Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Mennyit ér egy Sim kártya?

2010.11.10. 22:05 Tackle

Érdekes kérdés merült fel a minap bennem. Az összehasonlítás könnyítése képpen egy igen ismert termékcsaládra szorítkoznék, de igazából nem csak az Apple iPod Táccs és az iPhone 4-re gondolok, hanem minden más, hasonló termékre is.

Nézzünk egy kontroll terméket, mondjuk az iPod Touch 4. generációjának 32 Gb-os változatát. Ez a hazai forgalmazónál, az iStyle-nál 98 990 Ft. Ezzel szemben pedig ott van az iPhone 4 32 GB a T-mobilenál 67 990-ért. Igenám, de ez 24 hónapos hüsivel jár, amire még rá kell fizetni 24x17690-et (számoljunk: 24 x 17 690 = 492 550 Ft)

Ebben természetesen benne van rohadtsok lebeszélhető sms és leinternetezhető telefonhívás is, arról nem is beszélve hogy még csak a hüsin vagyunk túl, szóval valószínüleg ezután is fogunk fizetni szeretett rózsaszínünknek, bár az már tisztán a szolgáltatásra megy, nem pedig a készülék ára által ránkerőltetett csomagra.

Másik példa pedig az, amikor az iPhone 4: 173 990 Ft-ba kerül, és erre jön még 12 hónapos hüsi havi 4 990 Ft-ért. (számolás: 12 x 4 900 = 59 880 + 173 990 = 233 870 Ft).

Természetesen ebben is benne van rahedli telefonálás és sms és internet, bár jócskán kevesebb, mint az előző példában.

"De az iPhone 4-nek jobb a hardvere, mint az iPodTáccsnak". És? ennyit megér fél megapixelnyi kamera, meg istentudja még micsoda? Szerintem sem.

Aztán ott van az, hogy telefonálni is kell valamiről. Igen, de ha nem veszünk ilyen telefont, akkor nem erőltetnek ránk ilyen csomagot. Akkor inkább már egy normális kinézetű krumplitévé + táccs, és nem jön elő az a faramuci helyzet, mint a minap a villamoson: A srác az iPhone 4-én megcsörgetett valakit, hogy hívja vissza. Csak szerintem gáz ez a megmozdulás?

Ettől függetlenül, kövezzetek meg, szerintem valami androidos telefonra be fogok ruházni. Ha már így lejárattam az egész témát xD

Szólj hozzá!

Címkék: apple kártya ipod árak iphone stb touch összehasonlítás sim táccs ájpod

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr672434574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása