Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Filmek / Sorozatok #1: Knight Rider

2010.07.25. 17:09 Tackle

szar

David Hasselhoff nevét az emberek általában a Baywatch és a Knight Rider sorozattal hozzák össze. Ebből én a Knight Ridert néztem, ahol a "macsó" talpig-mellszőr szinész KITT szuperautó sofőrjeként szerepelt, mindenféle gondot megoldva a nagyvilágban.

A sorozat revitalizálásra került, mostmár nem egy enyhén átalakított Pontiac Pan Am (vagy Thunderbird?) szuperfekete és szupergyors sportautóval furikázik az azóta teljes stábváltáson átesett szereplőgárda, hanem egy nem kisebb autón, mint a Ford Mustang, és ha jól láttam, akkor annak is a Shelby GT 500-as kivitelével.

A stábváltás és autóváltás oka egyszerű: Az eredeti sorozat nagyon régi, az autó kiment a divatból, a szinészek megöregedtek, és a mai fiatalságnak nem kivénült emberekre és antik autókra van szükségük. Ha a Halálos Iramban filmek valamit megtanítottak, akkor az emberek buknak a szuperautókra és a fiatal versenyzőikre.

Impozáns autó, megfiatalodott stáb, számítógépes grafika megjelenése a sorozatban.. kell ennél több?

Igen. hogy _JÓ_ legyen!

Az új sorozat eszméletlenül bénára sikeredett. A szereplők még valamilyen szinten normálisan játszák a szerepüket, csak sajnos blődséget beszélnek hol számítástechnikai, hol katonai zsargonszavakat használva.

meh


Az autó szép magyar hangot kapott, és ez elmondható általánosságban az összes stábtagról. Erre nem lehet kifogásom, na.

A gondot inkább az jelenti, hogy megpróbáltak effekteket belerakni a sorozatba, olyanokat, amiket általában egy egész estés film szokott kapni. A probléma gyökere azonban a rendelkezésre álló pénzben keresendő. A büdzsé igencsak korlátozott volt, legalábbis egész estés filmekéhez képest, éppen emiatt a hatalmas manőverek és autóátalakulások, amikhez a CGI-t hívták segítségül, olyanra sikeredett ami miatt még egy 13 éves gyerek is csak fogja a fejét.

Emellett az előző sorozatban hatalmas szerepet kapó KAR most egy átalakuló robot, amit úgy nyírnak ki hogy robotformájában leszedik az egykori szélvédőjét, majd átugratnak rajta. Nanee...

Többet vártam azért ennél. Emlékszem, amikor nem is olyan régen megjelentek képek és hírek az új sorozatról, izgalomba jöttem és reméltem hogy valami jó fog kisülni belőle.

Nem így lett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr242175009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása