Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Utazni a technikáért...

2010.07.10. 00:00 Tackle

Múltkor átbumliztam a városon.. Mivel én Lőrincen lakom, és a 15. kerületbe kellett mennem, ezért rögtön 3-4et kellett ugranom. Villamos, metró, metró, busz. Az út egész érdekes volt, főleg hogy odafelé pont lekéstem a villamost és mind a két metrót, ráadásul visszafelé is ugyanezt a kombinációt, csak péntek este lévén kicsit többet kellett várnom.. Úgy a háromszorosát.

Egy amerikai barátomnál voltam, akinél többek között ettünk egy pizzát és elbeszélgettünk a számítástechnika, a harcművészetek, a tanulás és a politika rejtelmeiről, szóval gyakorlatilag szabadkötésben mindenről és jó sokáig, majd ezekután ránéztem a wifis routerükre, mert valami nem volt vele rendjén.

Ekkor kezdődtek a cifra dolgok, ugyanis az egyik gépen, amin ment az internet, Vista volt. Ott szépen átállítottam a router adminjában a kódot amit kér, illetve magát a kód mibenlétét (WEPről WPA/WPA2re), majd router restart. Természetesen ezekután a gép már csak látni vélte a routert, de csatlakozni nem tudott, hiszen rosszul volt beállítva a routerhez tartozó wifi beállítás a gépen. Ezt Vistánál manuálisan kell megadni, és ha például nyilvános wifire próbálunk rácsatlakozni, akkor vagyunk igazán sz.rban. (megjegyezném, a windows xp automatikusan megteszi ezt nekünk)

Miután egymást érték az ütések a számítógép és a router között, végre megoldódott a harmadik körben egy TKO-val a router javára, hiszen visszaállítottuk WEPre és működött megint (a laptop a WPA / WPA2-t nem kultiválta).

Lejátszottunk egy hasonló kört hogy egy Android zsenifon is tudjon csatlakozni, de az új kód megadásával már ez is ment mint forró kés a vajon. Aztán jött az igazi horror: Ugyanezt eljátszani egy Windows 2000-ren.

Ott még brutálisabb a dolog; a laptopban egy PCMCIA slotba van beépítve egy Toshiba wireless kártya. A Toshiba oldalán nem hogy drivert nem lehet letölteni hozzá, de még a hírét se látni, hogy lett volna valami ilyesmijük. Fél óra vadászat után találtunk hozzá egy Wireless Client Manager nevű programot, amivel eljutottunk arra a pontra, hogy felismerte a gép a TP-LINK elnevezésű routert. És itt megállt a tudomány. 2,5 sör után este 10kor nem igazán volt már energiám egy Windows 2000-re, főleg, hogy életemben talán 1 hetet használtam ezt az oprendszert, akkor is csak játszottam rajta, és csak azért 1 hétig mert inkább felhúztunk rá egy '98-at (vagy már XP-t? nem emlékszem).

Szólj hozzá!

Címkék: windows xp vista wifi toshiba 2000 wireless router

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr222142160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása