Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Nekem kell egy Wii

2010.07.05. 20:19 Tackle

Az E3 után vagyunk már, és láttuk a nagy három prezentációját: Sony, Nintendo és Microsoft.

A Microsoft prezentálta a Kinectet, a Sony pedig a Move-ot, mind a kettő hatalmas újdonság a saját berkein belül, amelyek fejlesztési költségét még elképzelni se nagyon tudjuk, a marketingről nem is beszélve.

A Microsoft elmélete egyszerű: Minek a kontroller? Ott vagy te, integethetsz, és felveszi a mozdulataidat a rendszer, és a játékban is integet a kis karaktered, habár eddigi videók alapján egy kis késéssel. A késés miatt, illetve az FPS / TPS játékokba való beillesztési nehézségek okán a játékot a casual rétegnek szánják, akik a pinpongozáson és ugrálgatáson kívül mást nem nagyon csinálnának.

A Sony a mozgásérzékelős Move-jával és a hozzá tartozó Navigátorral inkább Wii-féle megközelítést választott olyan igéretekkel, hogy jobb lesz, szebb lesz, precízebb lesz, és sokkal komolyabb rétegnek fog majd szólni mint a két konkurense. Habár sokan gondolják hogy a hardcore-abb embereknek szól, igazából ezt is el lehet felejteni, lévén az olyan játékok pont arra alapoznak, hogy a játékos és a játék közötti interakció minél gyorsabb és precizebb legyen. Ezt egy hadonászós eszköznél sokkal nehezebb elérni, mint egy olyan kontrollernél, amit már több mint 15 éve használ a nagyérdemű.

Mindezek ellenére bennem mégis inkább a Nintendo konferenciája maradt meg. Ők nem akarják feltalálni a spanyol viaszt, nem akarnak millió dolláros fejlesztésekkel előrukkolni, és igazából teljes mértékben a múltból táplálkoznak; Mario, Donkey Kong, Zelda, Kirby amik csak most hangzottak el, de ettől függetlenül mégis a Wii áll a legjobb helyen.

Épp emiatt abba gondoltam bele, hogy amennyi játékért vennénk PS3-at (GOW3, Heavy Rain, Killzone 2, LBP, stb), vagy Xbox 360-at (Halo 3, GOW1-2, Fable 3, Mass Effect 1-2, stb), azért vehetnénk akár Wii-t is, mert van annyi címe, ami annyira jónak mondható (Super Mario Galaxy 1-2, Super Smash Brothers Brawl, meg az összes újraélesztett Zelda meg a többi Mario, illetve a sportjátékok).

Lehet vitatkozni, hogy "de nem látom ahogy kitépjük a küklopsz szemét HD-ben", és igazatok is van. A Wii másnak szól, kicsit más felfogás kell hozzá, de emiatt nem lehet azt mondani hogy a Wii rossz.

Nekem kell egy Wii. És talán lesz is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr682131706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása