Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Történet 4 stílusban

2010.06.30. 21:19 Tackle

Támadt egy ötletem. Veszünk egy alap történetet, olyasmit, mint amit egy könyv vagy DVD hátulján találnánk, és tartalomjegyzékszerűen kiírjuk a főbb történésvonalakat, majd fogjuk az ismertebb televíziós sorozatstílusokat és filmstílusokat, és feltöltjük a sztorit történésekkel, a stílushoz igazodva, persze.

Alap történet:

Főhősünk anno volt albérletben, de azóta kiköltözött, és szeretné visszakapni a kauciót. A lakást bérbe adó viszont valamiért nem fizet, és haladékot kér, illetve kifogásokkal is él, a kaució visszafizetése pedig várat magára.

A különböző stílusok pedig: 

Brazil szappanopera:

A (tíz közül az egyik) főhős, José Manuel Ricardo di Armana már három éve vár a pénzére, időközben beleszerett a főbérlő, Esmeralda Josiela Miranda Kapuéraba, aki viszonozta a szerelmet. Született is egy gyerekük félúton, de mint kiderült az egy harmadik féltől származott, aki azóta meleg lett. A rendőrség szimatolni kezdett, majd a főnyomzó megkérte Esmeralda kezét, aki férjhezment a lovához. A kauciót még most is várják.

Amerikai akciófilm:

Az albérlő John ex-katona, harcolt vietnámban, irakban, ráadásul ő kapta el saját kezűleg Hitlert is. 24 éves, a Harvardra járt és 2 diplomája is van. Főbérlője Muhhamad nem szeretné visszafizetni a kauciót, ezért Irakba menekült. John egy vadászgéppel a célterület felé repül, majd egy kommandóskéssel a kezében kiugrik a gépből és 100 méterre a földtől kinyitja az ernyőjét is. Útközben lemészárol két páncéloshadtestet, levegőberepít egy vitathatóan katonai repülőteret, majd az utcaszéli Fordba huppanva üldözőbe veszi Muhhamadot, és másfél napig hajtóvadászatot hajt 200 dollárért, miközben kétszáz millió dollárnyi kárt okoz mindenhol. John végül visszaszerzi a pénzét, megkapja a csajt is, és hatalmas robbanásokkal a hátuk mögött egy helikopteren smacizva hagyják el a színhelyet. Időközben az elnök megköszöni a munkásságát.

Sci-fi:

Az albérlő szeretné visszakapni a pénzét, de a főbérlő a részecskegyorsító fluxuskondenzátorra hivatkozva meglép a pénzzel és a magleven száguldozik. Nem tudja azonban, hogy főhősünk egy 15 éves hacker, aki képes minden rendszerbe beférkőzni és trójai vírusokkal megfertőzni a szuperszámítógépeket. Q351S42 gázindukciós ultrapropogén kisegítőandroid időközben felajánlja a segítségét, de főhősünk robotallergiára hivatkozva elutasítja. A hajsza 3 galaxison keresztül tart, de a végén egy gigászi űrcsatában kiteljesedik. Ezen felül a halálcsillag terveit is megszerzik.

Western:

Főbérlő kimegy az utcára. Albérlő kimegy az utcára. Pisztolyt rántanak, és eldördül két lövés. Az egyik holtan esik a földre.

 

Ha tetszik, adjatok még történeti alapot és stílusokat is. Illetve írhattok ti is, én meg kirakom ide.

4 komment

Címkék: film brazil western amerikai szappanopera sci fi akcio

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr842121725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriAHegyr0l 2010.06.30. 21:56:51

Windows Stílus:
Linux Lajos egyszer a laptopján használt Windows-ot, viszont azóta vett egy másik laptopot és azon Ubuntu volt. A régi laptopjára rá akarja rakni az Ubuntut, viszont a Windows mindig nevetséges hibaüzeneteket küld a telepítés előtt és során, és mivel a windows Lajos-t nem engedi boot szektort választani. Marad a windows, viszont Lajos mindent kipróbál a windows ellen.

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.07.07. 16:24:06

Ide lehet írni? Mert akkor írok egyet:

"Robert (Hugyo Zoltán) idejét teljesen leköti a munkája, az ujságírás.
Nagyon ritkán jár haza, és a napjai nagy részét a szerkesztőműhelyben tölti, még aludni is ott szokott.
Egyik reggel azonban nem egy átlagos napra ébred."

Dráma:
Reggel egy levelet kap, amiben az egyik régi barátja közli vele, hogy meghalt a felesége, és nagyon szomorú volt, amiért ő nem jött el. Ráadásul dühös is volt, amiért Robert elhanyagolta őt, és csak a munkájával törődött. Robert teljesen megtörik, hosszú gondolkodás után aztán rászánja magát, hogy elmegy egy pszichiáterhez. Az azt tanácsolja neki, hogy írja le az érzéseit az újságába.
Robert így is tesz, csinál egy külön újságot, ahová leírja, hogy milyen szörnyű is az ő élete. Egy évvel később nem bírja tovább, és a magány - illetve a szörnyű élete- miatt öngyilkos lesz.
A temetésére senki nem jön el, még a régi újságíró társai sem.

Katasztófafilm:
A főhőst az egyik kollegája kelti fel álmából, és kiált neki, hogy "MENEKÜLJ". Hamarosan Robert is rájön, hogy itt földrengés van. A felhőkarcolók egymásra dőlve esnek darabokra, a föld felhasad. Robert az egyetlen, akinek sikerül kijutnia az épületből. Több tucat életveszélyes helyzet átélése után végül eljut az egyetlen telefonhoz, ami a városközpontba van. Hív egy rakás helikoptert, akik kimenekítik a megmaradt túlélőket a városból.

Zombie-Movie:
Rob arra ébred, hogy az egyik kollegája bele akar harapni a hasába. Gyorsan fejbe rúgja, és kifut az épületből. Útközben több zombi kollega is a nyomába ered, ő pedig gyorsan bepattan a kocsiba, és nyugatra indul, mert hogy az elvileg teljesen zombi-mentes. Igaz, a nyugatiak meg pont azt hiszik, hogy keleten nincsenek zombik, tipikus...

Thriller:
A főhős rosszat álmodik, ezért aztán hirtelen felriad. Próbál visszaaludni, de aztán hirtelen meghall egy velőt rázó sikolyt. Viszont rajta kívül senki más nem hallja, pedig később aztán mindenkit megkérdez. Hamarosan elkezd szellemeket látni, és kisérteties hangokat hallani. Nem sokkal később teljesen megőrül, és elme gyógyintézetbe zárják. Ott lerajzolja a látomásait.
süti beállítások módosítása