Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Metrón krumplitévézni

2010.06.23. 07:13 Tackle

Metrón utazni egyszerre érdekes dolog, és dögunalmas is. Megmondom őszintén nem szeretek, bár a metrókat tartom az egyik legkultúráltabb BKV járatnak az összes közül (lévén az esetek 90%-ban ellenőrökön kell átverekednünk magunkat hogy lejussunk).

Épp emiatt az emberek elő merik venni a kütyüjeiket. Volt már sokminden, a srár-beterpeszt-két-csajjal-és-iPhonet-passzolgatnak-egymás-között-smsezés-céljából csak egy példa, de volt már aki PSP-n játszott fülhallgató nélkül valami lövöldét, iPod Touch / iPhone-on Pacmanezett barátnőjével a 16 éves srác, PSP-n Simpsons filmet nézett és röhögött magában meg valaki más okostelefonon MSNezett, de a legjobb mégis tegnap volt, amikor egy nem nagyobb telefonon mint egy Nokia 2310 Classic (ilyenem van nekem, ld kép) telefonon mesét nézett az ürge.

A mese, legalábbis amennyit láttam belőle, nézhető volt, körülbelül mintha egy normál moziban 2x olyan messze ülnénk a vászontól mint a leghátsó sor. Az én telefonom 320x240-es felbontással bír, és le tudja játszani az mp4-et. Ennek okán kisérleteztem is, de első próbálkozásra egy 51 megás .m4v kiterjesztésű fájl lett, ami harmadik nekifutásra sem ment fel a telefonomra (mert rájöttem, hogy nincs rajta hely).

Később aztán felment egy kisebb verzió, amiből ugyan képet nem tudott megjeleníteni, de hangja annál inkább volt. Ha az emberek már a krumplitévéjükön is képesek mesét / filmet nézni, akkor miért nem lesz divat az olyan szolgáltatásokból, amiknek hála nézhetsz tévét a mobilodon? Legutóbb néztem volt valami ilyen, de nem igazán örvendett nagy sikernek.

A megoldás gondolom az, hogy mert pénzbe kerül, az internet meg ingyé van (általában). De ha azt vesszük, hogy az emberek nagy részének van tévéelőfizetése, és ráadásul sok olyan van, aki T-Mobilos és T-home / T-kábeles tévéje van, nekik például miért nem lehet felajánlani, hogy nézhessék az okostelójukon a tévét? Nem egy nehéz feladat megvalósítani, de legalább senki se nézné :]

Te mit játszanál / néznél metrón / buszon / villamoson / vonaton, ha nem kéne törődni a "környezettel"?

4 komment

Címkék: telefon tv sony kütyü psp nokia metró iphone tömegközlekedés okostelefon android krumplitévé

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr792102793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriAHegyr0l 2010.06.23. 11:56:20

Révén, hogy nincsa 100km körzetben metro semmit, de ha lenne akkor, psp-n burnout, film Ne szórakozz Zohannal,Kezdet Kezdete, Kick/Ass...

FeriAHegyr0l 2010.06.23. 11:57:16

Buszon, egyeben elő se veszem, mert valaki gondol egyet és elveszi, vonaton meg az előzőek.

FearItself 2010.06.23. 12:39:45

God of War, Fat Princess, Modnation, LBP, PSP-n :D

HardRic 2010.06.25. 23:18:57

Életemben egyszer ültem metrón. Izgi volt, olyan hightech.
süti beállítások módosítása