Tackle blogja

Na, ez még kidolgozás alatt. Türelem.

Ti mondtátok

Windows XP újratelepítés #2

2010.06.22. 09:20 Tackle

Megpróbáltam mindent, de nem ment. A probléma ott van, hogy egyáltalán próbálgatni sem nagyon lehet.

A felépítés a következő: A Számítógépből azthiszem VGA kábelen keresztül eljut a jel a 1080p HDTV-be /hozzátenném, hogy a videókártya max 1600x1200-at bír, vagy mennyit/, és boldogítják egymást a jeleikkel.

Anno a probléma az volt, hogy a windows elkezdett tölteni, majd újraindult, mert megmakacsolta magát. Természetesen abban a pillanatban, hogy betettem a Windows XP install CD-t, és be akartam lépni a BIOSba hogy átállítsam a bootolási sorrendet, a számítógép a kezdeti memóriaellenőrzésen kívül semmilyen más adatot nem volt hajlandó megjeleníteni a képernyőn, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tette a telepítést.

Mivel az alaplapon nincs VGA kimenet (most belegondolva ez elég furcsa), ezért úgy lehetne még megpróbálni, hogy egy másik monitort rákötünk a videókártyára, ezzel ellenőrizve, hogy az még működőképes. Esetleges megoldás a kártya cserélése kontrollkártyára, de olyan nemigazán van itthon (na nem mintha monitor lenne), szóval a számomra teljesen átlagos és rutin feladat megakadt a gyökereinél.

Szólj hozzá!

Címkék: xp monitor hdtv boot újratelepítés töltés bios képernyő megakadt

A bejegyzés trackback címe:

https://tackle.blog.hu/api/trackback/id/tr802100218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása